Coronaregels NHV en overheid jeugd t/m 17 jaar

Bij klachten blijf je thuis en dan meld je je zo spoedig mogelijk af bij de coach. Heb je last van hoest of keelpijn of neusverkoudheid of koorts of geur- en/of smaakverlies blijf dan thuis en meld je af bij de trainer of coach.

Ben je positief getest op corona informeer dan zo snel mogelijk de trainer/coach.
Is er iemand in jouw gezin/huishouden positief getest op corona, blijf dan thuis en meld je af bij de trainer/coach.

Kom je uit een oranje vakantiegebied, houd je dan aan de quarantaineregels zoals die zijn vastgesteld door de overheid, en kom dus ook niet naar handbal. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied in het buitenland.

De NHV heeft speciale regels over het evt. verplaatsen van wedstrijden indien er te veel teamleden afwezig zijn door de maatregelen. Jouw trainer/coach weet hier meer van, maar moet dit op tijd weten om iets te kunnen regelen!

Er mag gesport worden zonder beperkingen, dus er hoeft geen afstand te worden gehouden van elkaar. WEL afstand houden van de volwassenen/ spelers van 18 jaar of ouder.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden.
Kinderen tussen 12 en 18 moeten afstand houden van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Dus houd afstand van de coach, trainer, scheidrechter, wedstrijdtafel en ouders. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!
NB In de dames A zijn er enkele spelers van 18 jaar. Zij moeten dus afstand houden van de teamgenoten buiten het veld om. Dus ook op de wisselbank, in de kleedkamer, kantine etc.

Sportkantines, verenigingsgebouwen en terrassen vallen onder de richtlijnen en protocollen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland. Dus afstand houden, registreren, etc. Lees de regels in de kantine waar je op bezoek bent en houd je hieraan.

Vervoer van en naar de wedstrijden; mondkapjes op in de auto

Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Coronaregels NHV en overheid 18 jaar en ouder

Bij klachten blijf je thuis en meld je je zo spoedig mogelijk af bij de coach. Heb je last van hoest of keelpijn of neusverkoudheid of koorts of geur- en/of smaakverlies blijf dan thuis en meld je af bij de trainer of coach.

Ben je positief getest op corona informeer dan zo snel mogelijk de trainer/coach.
Is er iemand in jouw gezin/huishouden positief getest op corona, blijf dan thuis en meld je af bij de trainer/coach.

Kom je uit een oranje vakantiegebied, houd je dan aan de quarantaineregels zoals die zijn vastgesteld door de overheid, en kom dus ook niet naar handbal.

De NHV heeft speciale regels over het evt. verplaatsen van wedstrijden indien er te veel teamleden afwezig zijn door de maatregelen. Jouw trainer/coach weet hier meer van.

In het veld tijdens het sporten: geen afstand houden, buiten het veld WEL 1,5 meter afstand houden van elkaar!
Tijdens de sportbeoefening gelden geen beperkingen. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines.

NB: In de dames A zijn er enkele spelers van 18 jaar. Zij moeten dus afstand houden van de teamgenoten buiten het veld om.

Op de reservebank 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5 m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. De extra ruimte kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van stoelen naast de wisselbank. Deze mogen neergezet worden binnen de omheining. Alle stafleden die niet strikt noodzakelijk plaats moeten nemen op de reservebank worden geadviseerd om achter de bank plaats te nemen, uiteraard ook op 1,5 m afstand van anderen.

Houd afstand bij het groeten / de groepsjel / in de rust / in de kleedkamer

Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!
Ga bijv. in 2 of 3 shifts douchen/ omkleden of kom omgekleed naar de wedstrijd.

Sportkantines, verenigingsgebouwen en terrassen vallen onder de richtlijnen en protocollen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland. Dus afstand houden, registreren, etc. Lees de regels in de kantine waar je bent en houd je hieraan.

Vervoer van en naar de wedstrijden; mondkapjes op in de auto

Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.