1973

Oprichting van de afdeling Handbal bij de algemene sportvereniging Swift’64 door Jeanne Munnikes.
Zij speelde bij het enige team dat Swift toen rijk was en werd na het eerste seizoen met haar teamgenoten meteen kampioen.
Jeanne was ook de eerste voorzitter van deze nieuwe vereniging.

1984

Een selectie van meisjes aspiranten vertegenwoordigt Flevoland op de allereerste Jeugdolympiade op Papendal, nadat zij tijdens de Flevolandse voorselectie alle andere handbalteams uit Flevoland voor wisten te blijven.
Onder leiding van trainer Bert Jansen en begeleidsters Toos Nieuwland en Lucie Oosterhof eerste uur betrokken behaalde dit team de achtste plaats.

1985

Geheel uit eigen middelen, sponsoring en de inzet van vele vrijwilligers krijgt Swift Handbal haar eigen verharde handbalveld op het sportterrein in Swifterbant.

1988

Het toernooi waarin voetballers uit elke provincie hun sportieve prestaties kunnen neerzetten wordt uitgebreid met een handbaltoernooi. Voor het eerst komen zowel heren- als damesteams uit heel Nederland in Swifterbant tegen elkaar uit.

1990

Doordat het 1e damesteam vier jaar achtereen zaalkampioen is geworden, verdedigen zij voor het eerst in de geschiedenis de Swifterbantse eer in de eerste klasse van de afdeling IJsselstreek. Helaas kon het toeziend oog en de bezielende leiding van Jannes Turksema niet voorkomen dat het team dit slechts één seizoen heeft volgehouden.

 

1992

Het herenhandbal bij Swift maakt een ongekende ontwikkeling door. In de veldcompetitie zijn de heren voor de 3e achtereenvolgende keer gepromoveerd. Hierdoor spelen zij in de 1e afdelingsklasse en evenaren zij het succes van de dames.

 

1998

Het 25-jarig bestaan wordt feestelijk gevierd. Tijdens de reünie wordt een wedstrijd van het eerste damesteam van weleer tegen de dames recreanten gespeeld en er worden aan de hand van een fotoquiz allerlei herinneringen opgehaald.